Американски дипломат гостува в община Кърджали

01.02.2018

342 Преглеждания

0 Коментар

Американски дипломат гостува в община Кърджали

Г-жа Мартина Стронг, шарже д , афер на САЩ в България посети днес община Кърджали.Тя се срещна със заместник кметовете Тунджай Шюкрю и Веселина Тихомирова и секретаря на общината Сезгин Бекир. Г-жа Стронг е в Кърджали по повод провежданата за осми път през месец февруари инициатива „Месец на Америка“, организирана от Дружество „Приятели на САЩ“, община Кърджали, съвместно с Посолството на САЩ и Комисия „Фулбрайт“.
Заместник кметовете подчертаха, че Кърджали е сред градовете с най-много американски символи в България – ул.“Вашингтон“, комплекс“Пентагона“, Дружество „Приятели на САЩ“ и др.,като това се дължи и на продължаващите контакти с побратимената от 18 г. община Елкхарт,щата Индиана в Америка.
Г-жа Стронг подчерта, че благодарение на такива инициативи като месеца на Америка отношенията между двете страни се разширяват все повече.Тя прояви интерес към културно-историческите забележителности на Кърджали , развитието на туризма, икономиката, за които подробности и представиха зам.-кметът Тунджай Шюкрю и секретарят Сезгин Бекир.
Кърджали е един от най-слънчевите градове на България и тук живеят хора от различни етноси и изповядващи различни религии. Между тях никога не е имало конфликти, те живеят в мир и разбирателство, уважават различната културна идентичност, каза зам.-кметът Веселина Тихомирова.
Г-жа Мартина Стронг, шарже д , афер на САЩ в България каза, че е впечатлена от наученото по време на разговора и подчерта, че Кърджали може да даде един добър урок по толерантност на много европейски градове.
В края на срещата двете страни си размениха подаръци.Г-жа Стронг получи албум на Кърджали и картина с ахат.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ