Ансамбълът за църковни песнопения в СУ „Отец Паисий” удостоен с почетен диплом на международен фестивал

18.05.2018

274 Преглеждания

0 Коментар

Ансамбълът за църковни песнопения в СУ „Отец Паисий” удостоен с почетен диплом на международен фестивал

Ансамбълът за църковни песнопения и неговите солистите при СУ „Отец Паисий” в Кърджали бяха удостоени с почетен диплом за принос в популяризирането на православните църковни песнопения, възпитанието на децата и младежите в България и дългогодишно участие във фестивала „Осанна във висините”, чието 10-то издание се проведе на 12 и 13 май в София. Почетният диплом бе връчен от фондация „Дарби”, която съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева” гр. София и с благословията на Негово Светейшество Патриарх Неофит са основните организатори на фестивала.

В първото издание на Фестивала през 2009 г. участие са взели 50 деца от софийски училища. Постепенно Фестивалът доби популярност и се утвърди като своеобразен детски празник. Участват училищни хорове от София, Ловеч, Септември, Кърджали, Смолян, Варна, Хасково, Дупница, Кнежа, Враца, както и известни хорови формации като Детският хор на БНР, хор „Бодра смяна”, Младежка хорова формация „Децата на Орфей”, Академичния хор „Гаудеамус” гр.Пловдив и др.  В 10-то юбилейно издание на фестивала участваха над 400 деца от цялата страна, а също и от Русия, Гърция, Сърбия и Македония.

Патрон на юбилейния 10-ти Международен Детски Фестивал на православните църковни песнопения и духовни песни е Президента на Република България Румен Радев.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ