Атрактивни водни надпревари на „Водното огледало” в Кърджали

20.06.2018

348 Преглеждания

0 Коментар

Атрактивни водни надпревари на „Водното огледало” в Кърджали

Българската федерация по водомоторен спорт и Община Кърджали организират най-големия воден фест на Балканите – атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд от 29 юни до 1 юли край Кърджали.

На 29 и 30 юни на брега на язовир „Студен Кладенец” ще се проведат три манша за всички категории джетове, включително и Free Style, жени и деца. Десет дами ще мерят сили с джетове, като се очаква и потвърждение от световната шампионка Валерия Вершина.

В същото време на „Водното огледало“, в центъра на Кърджали ще се провеждат състезанията с бързи лодки, който ще включва и free style и паралелен слалом за джетове. Официалното откриване ще бъде в събота вечерта,30 юни, на водното огледало срещу КАТ където ще има уникално шоу от звук светлина заедно с рок концерт.

Кулминацията е на 1 юли на „Водното огледало”, където ще бъдат и финалните серии на джет състезанието, като между гонките са предвидени и атрактивни изпълнения с FlyBoad, при които с водни струи участниците се издигат над водата и Hovercraf – лодка на въздушни възглавници, която развива до 75 км/час.

До момента участие са заявили над 40 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария, като сред тях има много известни имена в дисциплината с множество титли в Европейския и Световния шампионати.

“Искаме да покажем на хората алтернативни начини за спортуване. Опитваме се да дадем изява на хората, които се занимават с тези спортове. Поканили сме съдийски екипи от Унгария, които са лицензирани от световната федерация. Ще имаме наблюдаващи от европейската и световната федерация. Ако се справим добре в това тестово състезание ще кандидатстваме догодина за кръгове от първенствата на Европа и на Световния шампионат”, заяви генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт Тодор Христов.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, ще се включи в надпреварата с джет, а преди провеждането на събитието заяви: „Ще направим на „Водното огледало” най-голямото водно шоу на Балканите, а в следващите години и в Европейски мащаб”.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ