Бели гълъби и червени балони белязаха похода на свободата в Кърджали

16.10.2017

592 Преглеждания

0 Коментар

Бели гълъби и червени балони белязаха похода на свободата в Кърджали

По инициатива на членовете на Младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества, в събота 14 октомври, в Кърджали за първи път се проведе Поход на свободата, насочен срещу трафика на хора и съвременното робство. В него се включиха и младежи от клубовете в ОДК Кърджали, а начело на похода застана председателят на ОбСНВ Сезгин Бекир.
Походът премина по централния булевард на областния град, от Автогара 21 век до Паметника на Васил Левски. Младите хора вървяха мълчаливо, в дълга колона по един като символ на крачките, които извървяваме към съзнателния избор и свободата, към помощта и подкрепата за човек, подчинен и експлоатиран от друг човек. Участниците в похода носеха тениски, предоставени от Международната неправителствена организация А 21, а на ръцете си имаха закичен хартиен бял гълъб с послания.
Участниците в похода раздадоха информационни материали във връзка с трафика на хора и популяризираха горещата телефонна линия за сигнали за трафик на хора – 080020100. Тя се избира безплатно от всички стационарни и мобилни телефони в рамките на България и европейските страни.
В края на похода младежите, които взеха участие в него, пуснаха червени хелиеви балони с форма на сърце, за да изразят съпричастността си към жертвите на трафик по света.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ