БИБЛИОТЕКАТА В МЛЕЧИНО ОРГАНИЗИРА МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

03.05.2018

303 Преглеждания

0 Коментар

БИБЛИОТЕКАТА В МЛЕЧИНО ОРГАНИЗИРА МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

Народно читалище „Любен Каравелов” в ардинското село Млечино организира традиционния Маратон на четенето, част от Националната кампания „Походът на книгите”. В събитието се включиха ученици, читатели на библиотеката и граждани.

Библиотекарят-секретар Мюмине Ахмед запозна присъстващите с работата на библиотеката.Особено малчуганите разгледаха с интерес книжното богатство на културната институция и се изненадаха, че има много и най-различни книги.

Библиотеката в Млечино разполага с над 9000 тома книги. Във фоайето на читалищната сграда е оформен етнографски кът, който привлича интереса на местните хора и гостите на селото. Предметите са събрани от района преди 30-35 години – керамични и медни съдове, везани покривки, носии, кърпи, чергии, годежни дрехи за булка, килими от хасър, които показват майсторлъка на хората от Млечино и околните махали.

В сградата на духовното средище са подредени и картини от Николай Тюркеджиев, Стоян Стоянов. Авторите са използвали за творбите си жителите от селото. Пейзажът на Млечино е оживял в платната на творците. Картините са останали спомен от пленер през 1996 година.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ