БНР на турски език излъчи едночасово предаване от Ардино

21.10.2022

330 Преглеждания

0 Коментар

БНР на турски език излъчи едночасово предаване от Ардино

Програмата на турски език към Българското национално радио съвместно с БНР-Кърджали организираха едночасово предаване от центъра на Ардино под надслов „Радио на мегдана“. Водещи на програмата бяха дългогодишните журналисти Севда Дюкянджи и Шевкие Чакър. Специален гост на програмата бе кметът на община Ардино инж. Изет Шабан. Радиото на мегдана предаде по най-обективен начин атмосферата в родопския град и през погледа на събеседниците. За историята на града и развитието на туризма разказа уредникът на общинския музей Танер Чобанов. В хода на предаването бе отбелязан 70-годишният юбилей на поета Саффет Ерен, който е дългогодишен кореспондент на радиото и близък приятел на екипа. Гости на предаването бяха младото семейство Нуркан и Емине Мустафови. В предаването се включиха още поетът Мустафа Чавушоглу от Бурса, изселник от село Ябълковец, както и репортерът Гюнер Мюмюн. Слушателите на Българското национално радио на турски език, опознаха от техните очи социалния живот, бита и културата на хората от ардинския регион.

В хода на програмата песни от репертоара си представиха триото Ергюн, Юксел и Джемил към градското читалище „Родопска искра 1921“. Сестрите Бурчин и Букет Касаб от Ардино поздравиха слушателите на БНР с песента „Sen benden gittin gideli“.

„Програмата на турски език, по известен в района като „София радиосу“, се излъчва по Радио София още от 1947 година и през всичките тези години се опитва да бъде близо до своите слушатели“, сподели Севда Дюкянджъ. Тя уточни, че програмата на Радио България на турски език се излъчва всекидневно от 8:00 ч. до 9:00 ч., 13:00 ч. до 14:00 ч. и 20:00 ч. до 21:00 часа. на честота ФМ 90.00 Мхз.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ