БОЛНИЦАТА В АРДИНО ЩЕ ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО СИ

20.06.2018

481 Преглеждания

0 Коментар

БОЛНИЦАТА В АРДИНО ЩЕ ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО СИ

Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино, тази година отбелязва 60-годишен юбилей от създаването си. Районната болница е открита на 1 март 1958 година с 51 легла и функционира като лечебно заведение с Разрешение за осъществяване на лечебна дейност на Министерството на здравеопазването.
Юбилейното честване, посветено на 60 години от откриването на ардинската болница ще се проведе на 27 юни (сряда). Това съобщиха от общинската администрация в града под Белите брези. От 11 часа в заседателната зала на Общинския съвет ще се състои Встъпителна конференция по проект „Подобряване на първичната медицинска помощ при изолирани и лишени общности в трансграничните райони (Smile)“ по Програмата за сътрудничество ИТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“. Програмата е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и национално съфинансирана от участващите страни.
Програмата включва още отбелязването на 80 годишнината от рождението на д-р Кадир Кабакчъоглу, бивш главен лекар на болницата, както и връчване на дарение от Ротари клуб-Кърджали за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебното заведение.
Ръководството на болницата и община Ардино канят всички бивши и настоящи лекари, медицински сестри, акушерки, които са дали своя принос за лечението на пациентите в болницата, за присъствие.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ