БЧК въвежда контейнери за използвани дрехи в цялата страна

13.07.2017

614 Преглеждания

0 Коментар

БЧК въвежда контейнери за използвани дрехи в цялата страна

Българският червен кръст поема инициатива, която цели да подпомогне хората в неравностойно положение, подканяйки обществото да се отърве от ненужните си дрехи, но без да ги изхвърля в кошовете за боклук, където биват унищожени или стават негодни за употреба.

Първият град, в който вече има контейнери за използвани дрехи, е Пловдив. Жителите на града „Под тепетата“ ще се включат в инициативата, която има вече 25-годишна история на Запад и могат да дарят своите дрехи в сградите на БЧК в Пловдив на улица „Изток“ №48 и на улица „Кракра“ №6. От БЧК ни съветват следните няколко важни неща, които трябва да съобразим, ако искаме да станем благодетел: Дрехите трябва да са в годно за употреба състояние Приемат се всякакви текстилни стоки – завеси, завивки, дрехи, чанти и колани Дарената дреха трябва да бъде прилежно опакована в торбичка преди да бъде пусната в контейнера Към момента има само три подобни контейнера в Пловдив, но целта е в рамките на година те да станат общо 100, а на територията на цялата страна да бъдат над 1000.

Всяко хранилище има капацитет от 300 килограма и периодично даренията ще бъдат събирани и хигиенизирани от специален транспорт, отново осигурен от Червения кръст.

themainline.bg

КОМЕНТАРИ