В Астрономическата обсерватория започна Втората младежка научна конференция

13.10.2017

459 Преглеждания

0 Коментар

В Астрономическата обсерватория започна Втората младежка научна конференция

Днес в Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали бе даден старт на Втората младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика. Тя е част от проявите посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври, а нейни организатори са Астрономечската обсерватория „Славей Златев”, съвместно с учителите по математика и информатика, и община Кърджали.
14 ученици от четири учебни заведения в Кърджали – СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р. Славейков”, Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ПГ по икономика „Алеко Константинов”, представят 10 научни доклади и разработки, с които вече са участвали на национални състезания и олимпиади, съобщи един от основните организатори на младежкия форум, директорът на Астрономическата обсерватория Агоп Узунбохусян.
По думите му има идея докладите изнесени по време на конференцията да бъдат събрани в брошура или на диск, за да може следващи участници в подобни форуми на тази бази да правят съответни разработки.
Докладите надграждат наученото в училище, което е похвално за учениците и техните преподаватели, които са положили много труд, за да доразвият знанията си, както и мотивацията си за занимания с наука, каза Агоп Узунбохусян.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ