В галерия „Кръг” бе открита изложба „ Кърджали, моя любов”

19.10.2017

471 Преглеждания

0 Коментар

В галерия „Кръг” бе открита изложба „ Кърджали, моя любов”

Арт инсталация „Кърджали, моя любов” бе открита в галерия „Кръг”. Гости на откриването бяха заместник-кметът Веселина Тихомирова, една от авторките Ралица Владимиров и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ”.
Творбите са създадени от осем художнички от САЩ, Япония и Израел, членове на организацията „ARC Gallery & Educational foundation” в Чикаго, които работиха в продължение на десетина дни в село Дъждовница като част от тазгодишната международна резидентна програма за артисти на Арт движение „Кръг”. „Идеята на хартиените инсталации е на страниците им – по 3 до 4 метра всяка – в текстове, рисунки и фотографии да „признаят“ своите чувства към кърджалийци за гостоприемството и отворените им сърца към света. „Всеки кръстопът среща различни култури“ е написала на японски и на български език на своята „страница“ японката Чиеко Юки” , каза Радост Николаева от Арт движение „Кръг”.
Кърджалийци присъстваха на вълнуващ момент. На живо по скайп от Чикаго бяха поздравени от Шери Назали, президент на „ARC Gallery & Educational foundation” и Кина Бъговска, родената в Момчилград художничка, инициатор на творческия обмен.
„Това е един много успешен проект, а този мост, който изграждаме между Кърджали и Чикаго е пример за развитие на истинско парньорството между артисти, млади хора и институции”, каза зам. – кметът Веселина Тихомирова, а художничката Ралица Владимирова изрази радостта си, че е отново в Кърджали и че винаги ще се връща с удоволствие в града край Арда и Източните Родопи. Изложбата „Кърджали, моя любов“ е експонирана в Арт галерия Кръг. Проявата е част от общинската културна програма, посветена на Деня на Кърджали.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ