Генералният консул на Турция гостува в община Кърджали

16.06.2021

189 Преглеждания

0 Коментар

Генералният консул на Турция гостува в община Кърджали

Кмeтът нa oбщинa Кърджали д-р  инж.Хасан Азис проведе днес среща с Корхан Кюнгерю , Гeнeрaлeн кoнcулнa  РТурция в Плoвдив.Това е първа официална визита на турския дипломат след встъпването му в длъжност. На срещата присъстваха и  заместник кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, секретарят на общината Себахтин Риза, зам.-председателят на ОбС-Кърджали Лятиф Расим.

Д-р инж.Азис запозна госта с  чуждестранните инвестиции в града.Сред  тях са и капиталовложенията  на турски компании, привлечени от общинското ръководство.Кметът посочи като пример инвестицията на „Теклас“, която  промени икономическата структура на  региона и превърна Кърджали в един от центровете за производство на части за   автомобили в страната.  Д-р инж.Азис разказа за  проектите с европейско финансиране, реализирани на територията на общината. Запозна госта с техническия проект  на общината  за  промишлена зона. По време на разговорите бяха коментирани активизирането на сътрудничеството и взаимоотношенията на община Кърджали с  побратимените  турски общини, възможностите  за общи  проекти в областта на културата, образованието,туризма, спорта.

От своя страна Корхан Кюнгерю изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Кърджали.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ