ГРЕЙНА ПРАЗНИЧНАТА ЕЛХА В МОМЧИЛГРАД

02.12.2021

176 Преглеждания

0 Коментар

ГРЕЙНА ПРАЗНИЧНАТА ЕЛХА В МОМЧИЛГРАД

Празничната коледно-новогодишна елха грейна в центъра на Момчилград. Това стана на специално тържество, на което присъстваха най-малките жители на града. В самото му начало с едноминутно мълчание беше почетена паметта на общинския съветник и бивш кмет на общината Сали Шабан.
Светлините на празничното дръвче, за което беше използвана естествена елха в градския парк бяха запалени след като присъстващите отброиха в обратен ред от 10 до 1. Поздрав към момчилградчани отправиха със свои индивидуални изпълнения възпитаниците на ОДК. На тържеството се появи и самия Дядо Коледа, който раздаде на присъстващите лакомства.
“Предстоящите празници са времето, в което се събираме с близките си и правим равносметка на отминаващата година. Нека в тези дни покажем своята добра страна и бъдем с роднини, приятели и съседи, но нека не забравяме и хората, които са самотни и болни. Нека бъдем милосърдни и да подадем ръка на човек в нужда, особено във времена когато има кризи подобно на тази, която изживяваме в момента с коронавируса. Когато всички сме заедно и сме съпричастни един към друг, сме по-силни и можем да преодолеем препятствията пред нас”, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя допълни, че екипът й се е постарал да направи Момчилград по-уютен преди празниците чрез празничка украса на града. В градския парк са оформени кътове с обемни арки тип “звездно небе”, има светлини, имитиращи падането на снежинки, а дръвчета и храсти са украсени със светещи гирлянди и мрежи. 3D-украсата, която имитира подаръчни пакети, е поставена по главната улица “Гюмюрджинска”. Светлинна украса е поставена и на сградата на читалище “Нов живот” на площада на града.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ