Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ

03.09.2018

315 Преглеждания

0 Коментар

Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ

Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю присъстваха на 20-ия международен фестивал Яджъбедир за килимарство, култура и изкуство в община Съндъргъ, Балъкесир, Турция. Поканата за празника бе от кмета Екрем Яваш.

В приветствието си на откриването на фестивала зам.кметът Мюмюн Али предаде от името на кмета инж.Хасан Азис поздрави и пожелания на ръководството на общината и жителите на Съндъргъ, за здраве, успехи и разширяване на сътрудничеството между Кърджали и Съндъргъ.

Делегацията от Кърджали бе приета от кмета Екрем Яваш. Обсъдени бяха обмяната на опит и добри практики в сферата на културата, развитието на туризма, спорта. Г-н Яваш изрази желанието на общинското ръководство за разширяване на контактите и създаване на приятелски връзки между двете общини. По време на посещението в Съндъргъ бяха проведени срещи и с каймакамина на Съндъргъ Самет Йозтюрк, кмета на централна община Кареси в Балъкесир Юджел Йълмаз, чиито корени са от Кърджалийско. Зам.кметът Мюмюн Али, който е и председател на ОбС на ДПС-Кърджали се срещна и с общинския председател на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието в Съндъргъ Мустафа Атла. По време на разговорите бяха обсъдени актуални политически теми и др.

Кметът на Съндъргъ Екрем Яваш е втори мандат кмет, от Партия на справедливостта и развитието. Населението на общината е около 36 хил.души. В района силно развито е килимaрството, ръчна изработка, има минерални извори, които привличат туристи от страната и чужбина, основен поминък е и земеделието като приоритетно се отглеждат маслодайни култури.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ