Детски празник „С игри да бъдем по-добри” се завъртя в парк „Арпезос-Север”

13.10.2017

403 Преглеждания

0 Коментар

Детски празник „С игри да бъдем по-добри” се завъртя в парк „Арпезос-Север”

Близо 300 деца от 11 детски градини в Кърджали изпълниха алеите на парк „Арпезос-Север”, за да се включат в детския празник „С игри да бъдем по-добри”. Празникът се провежда за поредна година и се превърна в традиционно събитие от програмата на Община Кърджали, посветена на Деня на Кърджали-21 октомври.
За да бъде забавата истинска за малчуганите, в помощ им бяха актьорите от театър „Слънчо”, които със закачки и смях преведоха децата през шест спортни състезания. В тях всички участници демонстрираха ловкост, бързина и точност, а в края на всяка игра те бяха бурно аплодирани от присъстващите на празника.
Освен родителите на малчуганите, техните баби и дядовци, тук бяха общински служители от Дирекция „Хуманитарни дейности”, директорът на дирекцията Ширин Сюлейман и зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова.
Спортната надпревара бе предшествана от изпълненията на децата събрани в кратка програма от песни и танци, а детските усмивки и радостна глъч изгониха мъглата надвиснала над парка и слънцето озари празника „С игри да бъдем по-добри!”
„Слънчицето ви видя и ви завидя. Усмихна се! Защото знае, че обичате да спортувате, да играете и да се забавлявате. Показахте завидни спортни умения, танци и песни. Пожелавам на всички да бъдете здрави, да продължавате да спортувате и винаги да сте усмихнати!”. С тези думи пък зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави децата, след което награди и най-добрите. А такива бяха всички участници. Всеки отбор от 11-те детски градини в града получи подарък от общината, включващ топки, конструктори и игри.
На финала прозвучаха и прекрасни стихове за Кърджали от възпитаник на детска градина „Здравец”, а всички участници заедно със своите преподаватели и зам.-кметът завъртяха най-веселото и пъстро хоро.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ