ДЕЦАТА НА МОМЧИЛГРАД ДЕМОНСТРИРАХА ТАЛАНТИТЕ СИ В ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА

21.05.2018

267 Преглеждания

0 Коментар

ДЕЦАТА НА МОМЧИЛГРАД ДЕМОНСТРИРАХА ТАЛАНТИТЕ СИ В ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА

Децата на Момчилград демонстрираха разнородните си таланти в сферата на изкуството. Това се случи в парка на Момчилград в петък по проект „Равен старт за децата на община Момчилград чрез подобряване на образованието и грижите в ранна детска възраст”, реализиран от община Момчилград в шестте общински детски градини.

Жителите и гостите на града имаха възможността да се потопят в света на детското творчество чрез дейността по проекта “Седмици на изкуствата – от и за децата”.

Още от сутринта на централната алея на парка беше подредена изложба с детски рисунки, пана, изкусно изработени предмети и дори живи цветя, засадени и отгледани от деца.

“Чрез арт заниманията децата се научават да мислят, да се изразяват свободно, да споделят своите фантазии и идеи, да постигнат личностна реализация на по-късен етап и да решават смело всеки проблем, изпречил се на пътя им. Като отговорна община ние винаги сме инвестирали и ще продължим да инвестираме в образованието на нашите деца. Защото вярваме, че именно децата са онази магия, която ни кара да се усмихваме, да мечтаем и да творим дори и пораснали. Това заяви при откриването на празника кметът на община Момчилград Сунай Хасан.

На откритата сцена в парка се проведе биенале “Детски хумор и сатира”. На него театралните ателиета от всички детски градини на територията на община Момчилград пяха, танцуваха и възпроизвеждаха приказки.

На 22.05, на сцената в градския парк ще се проведе Фестивал „Звуци и ритми”. Ателиета по танци и песни в детските градини ще представят автентичен танцов и песенен фолклор.

На 28.05, в спортен център „Наим Сюлейманов”, Момчилград ще се проведе Фестивал „Традиции и обичаи”. В рамките на този фестивал децата от ателиета по занаяти ще презентират изработени различни предмети от бита и културата на региона. Ще има демонстрации на живо на работа с глина, на тъкане, предене, работа с кожа и бродерия. А децата от кулинарното ателие ще излагат собственоръчно приготвени лакомства.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и Образование за Интелигентен Растеж 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейските Структурни и Инвестиционни Фондове.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ