ДЕЦА ОТ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС В МОМЧИЛГРАД УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР

13.09.2017

571 Преглеждания

0 Коментар

ДЕЦА ОТ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС В МОМЧИЛГРАД УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР

Елица Караусева на 13 г. и Карделен Исмаил на 12 г. от Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплект /ОДК/ в Момчилград, с ръководител Севинч Еминова, участваха за първи път в VI Детско-юношески пленер „Арт пристан Русе 2017”. Главен организатор на събитието беше сдружение с нестопанска цел „Детски пристан Русе“. В пленера се включиха 23 деца от школи и училища от страната – Кърджали, Габрово, Русе, както и представители от Румъния.
За четири дни децата имаха възможност да творят в областите живопис, фотография и литература, изразявайки своя поглед върху темата, както и да се насладят на възхитителната архитектура на Русе, градът наричан в България „Малката Виена“. С изключителни впечатления останаха децата от Паметника на свободата и Доходното здание – символи на града, от Историческия музей, Библиотеката, Мъжката гимназия, Екомузея. Момчилградските деца разгледаха и пясъчните триметрови скулптури на брега на Дунав, дело на автори от 8 страни.
Пленерът завърши с изложба с детските творби, която стана достояние на обществеността в града. През октомври и ноември 2017, детските рисунки ще бъдат изложени в Mall Rousse и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе
Възможност за творческа изява, споделяне на идеи, нови приятелства, натрупване на богати впечатления в съвместната работа на децата – това беше основната идея на пленера.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ