Джазът завладя Кърджали

10.06.2018

266 Преглеждания

0 Коментар

Джазът завладя Кърджали

Второто издание на джаз феста „Долината на Орфей” събра в съботната вечер изпълнители, познавачи и любители на „музиката на свободния дух”. Звездата на вечерта бе неповторимата Хилда Казясан, която излезе на сцената заедно с Живко Петров и Христо Йоцов.

„Втори ден съм Кърджали, благодаря за чудесната атмосфера и изключителна публика”, сподели певицата. Нейният вълнуващ глас плени меломаните.В Кърджали Хилда гостува за първи път, концертът й, който бе извън националното турне, бе задушевен и личен.

Повече от пет часа на сцената се редуваха много музиканти. Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на изпълнението на големи имена и да послушат качествен български джаз.Участие във феста взеха още трио “Роял”, Милена Костова и нейният оркестър, също формация от Хасково X key и изключителният саксофонист Милен Стойков от Стара Загора, който слезе от сцената и свири сред публиката.Всички изпълнители заредиха с невероятна енергия зрителите, част от които оформиха дансинг и танцуваха.

Специално за феста бяха дошли много любители от Хасково, Димитровград, Стара Загора, даже и група от Истанбул.

„ Джазът е култура на общуването чрез изкуство, той обединява хората”, каза кметът инж. Хасан Азис и поздрави инициаторите от Сдружение „Долината на Орфей”. Градоначалникът подчерта, че общината за втора година подкрепя музикалното събитие и ще продължи да прави това като пожела джаз фестът да разшири своята география и се превърне в международен. Кметът припомни също, че със съдействието на общината само преди месец става факт книгата ”Когато рокендролът не беше само млад“, проследяваща развитието на популярната музика в Кърджали и региона от 60-те години на миналия век до наши дни.

„ Смятаме, че мястото на фестивала в Кърджали е подходящо, локацията е много добра, близо до Гърция и Турция, защо да не прерасне в Балкански”, сподели и юристът от Хасково Кирил Керанов, председател на Сдружението „Долината на Орфей”, инициатор на музикалното събитие. Във финансирането на феста се включиха както община Кърджали, така и местни фирми от Кърджали и Хасково.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ