Днес Кърджали е домакин на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България

30.08.2017

680 Преглеждания

0 Коментар

Днес Кърджали е домакин на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България

Днес Кърджали е домакин на ІІ Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Той е посветен на 140-та годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 15 август до 4 септември. Включва четири водни прехода с каяци по язовир Искър, река Струма, язовирите в Западни Родопи, язовирите по р. Арда и наземни преходи.
В похода ще участват български и руски деца и младежи, придружени от треньори и възпитатели. По язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец” ще гребат около 60 – 70 души, 34 от руска и толкова от българска страна. Те ще нощуват в Национален учебен център по военно обучение в с. Широко поле на биваци и палатков лагер. Там те ще се срещнат с 30-40 младежи от местната общност, ученици, спортисти, самодейци, представители на общината и официални гости.
Основната цел на похода е възпитанието на младите хора. Специфичните цели са: да се запълни дефицита от общуване „лице в лице” между младежите, да се укрепи взаимното уважение и признателността между българския и руския народи; да се изгради отборен дух и се тренира физическа издръжливост и твърдост на характера, да се възпита грижовно отношение към околната среда.
Програма на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България
8.00 – 12.00 ч. – Гребане “р. Боровица – кота 0“ и обратно
12.00 – 13.00 ч. – Лагер на хижа Боровоца
13.00 – 17.00 – Гребане „р. Боровица – Стената и обратно до Главатарци”
17.00 – 18.00 ч. – Настаняване в НУЦ по военно обучение – с. Широко поле
18.00 ч. – Среща с младежи от местната общност, ученици, спортисти, самодейци, представители на общината и официални гости.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ