Д-р инж.Хасан Азис откри учебната година в СУ“П.Р.Славейков“

15.09.2021

492 Преглеждания

0 Коментар

Д-р инж.Хасан Азис откри учебната година в СУ“П.Р.Славейков“

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри днес новата учебна 2021/2022 година в най-голямото средно училище в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков“, което отваря врати на 15 септември за 37 път.

„Най-сърдечно ви поздравявам по случай първия учебен ден и откриването на новата учебна година! Това е денят, в който всички ние – учители, ученици и родители, с вълнение и трепет преминаваме прага на родното училище, което е било и винаги ще бъде неизчерпаем източник на знания“, каза в поздравлението си към присъстващите на училищното тържество д-р инж.Азис. Той пожела на всички по-големи успехи и резултати, които да им донесат удовлетворение.

През новата учебна година в училището ще се обучават 180 първокласници. Д-р инж.Хасан Азис и директорът на СУ“П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров посетиха една от паралелките първокласници, където ги посрещнаха с пита с мед. Кметът раздаде на децата книжка с личното му послание и чантички с ученически пособия, каквито получиха близо 650 първокласници от общината.

“Днешният ден е много важен за Вас, понеже той показва, че вече сте пораснали и сте готови като пчелички да събирате знания и да вървите нагоре по стълбичката на просвещението. Учението е един безценен дар, което ще Ви научи да четете и пишете и да откриете нови приятели и интересни неща за света”, беше пожеланието на кмета към малчуганите.

Д-р инж.Хасан Азис и Милко Багдасаров играха с групата ученици , които се включиха в глобалното танцово предизвикателство Jerusalema Dance Challenge – “танц на надеждата”, като израз на съпричастност към борбата с корона вируса. Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

Разгледаха и новия модерен STEM център, който ще даде възможност за съвременно и фокусирано обучение по четири направления – наука, технология, инженерство, математика, с акцент върху приложението им в реалния живот.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ