Завърши второто издание на Водения фест в Кърджали

24.06.2019

532 Преглеждания

0 Коментар

Завърши второто издание на Водения фест в Кърджали

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис връчи кристални плакети на победителите в категория „джетове“ на Водния фест в Кърджали, който се проведе от 21 до 23 юни с участието на представители от 5 държави – България , Сърбия, Румъния, Гърция и Унгария. Голямата борба беше в професионалния „кралски клас“, където победител стана Кристиан Чобану от Румъния. В класовете „джетове до 180 к.с. и 230 к.с.“ първи стана гръцкият състезател Никос Мезитис, който кара и в двата класа.

„За поредна година в Кърджали представители от пет държави се включиха в надпреварата по водомоторен спорт. Радвам се, че имах възможността като домакин да посрещна състезателите и да бъда част от тази оспорвана надпревара. В мое лице Община Кърджали ще продължи да подкрепя и помага спорта в региона”, заяви при награждаването кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.Той честити на победителите и благодари за отличието с което беше удостоен.

„Много голяма битка, изненади и конкуренция бележат това издание на феста. Поставен е рекорд за максимална скорост”, коментира и Тодор Христов, генерален секретар на Българската федерация по водомоторен спорт и организатор на събитието.

Балканската Джет ски купа и първият кръг на Шампионата по водомоторен спорт се провеждат с подкрепата на Община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис, организатори са Водомоторната федерация на България и местния клуб „Алексей Петров –Йошката“.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ