За втора поредна година Кърджали става домакин на детските турнири по футбол „Купата на Coca-Cola” 2018

22.02.2018

437 Преглеждания

0 Коментар

За втора поредна година Кърджали става домакин на детските турнири по футбол „Купата на Coca-Cola” 2018

За втора поредна година Кърджали ще стане арена на оспорвана футболна надпревара, оживени игри и вълнуващи състезания по време на зоналния финал на веригата детски турнири по футбол „Купата на Coca-Cola” 2018. Надпреварата ще се проведе на 22 април, съобщи днес Ванина Миланова от Агенция за спортен маркетинг „Реал-Спорт”, която е технически организатор на веригата детски турнири по футбол за купата на Coca-Cola.
Тя, заедно с Люсиен Велчев отговарящ за спортно-техническите въпроси, участваха в първата организационна среща за осъществяването на турнира в Кърджали. Тя бе открита от зам. кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която благодари на организаторите за оказаното доверие от името на кмета и подчерта, че в лицето на общината инициативата винаги ще открива добър партньор.
В срещата се включиха представители на учебните заведения, в които ще се проведат вътрешно училищните турнири и координаторът за провеждането на турнира от страна на община Кърджали Нели Попов- експерт в сектор „Образование” на общинска администрация. В рамките на срещата бяха обсъдени организационни въпроси свързани с първия квалификационен етап – провеждането на вътрешно училищните турнири.
От страна на организаторите за реализирането им бяха предоставени футболни топки и купи. Велчев подчерта, че тазгодишното издание е седмо по ред за турнира, а за втори път Кърджали ще бъде домакин след прекрасното събитие организирано през миналата година. Той съобщи, че в зоналната надпревара се очаква да се включат 17 отбора, не само от Кърджали и областта, но и от други населени места в зоната, а възрастовата граница е 12-14 години. Отворена е и възможността по-малките училища също да участват с отбори. Новост тази година е възможността в отборите да се включват до две момичета.
Турнирът по футбол за „Купата на Coca-Cola“ 2018 е платформа, която подкрепя местните общности като създава условия за подрастващите и техните семейства да се забавляват и да прекарват повече време заедно. Инициативата е дългосрочна и насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ