За първия учебен ден ремонтът 15 детски градини, училища и ОДК-Кърджали за близо 600 000 лева

16.08.2017

584 Преглеждания

0 Коментар

За първия учебен ден ремонтът 15 детски градини, училища и ОДК-Кърджали за близо 600 000 лева

15 обекта от образователната инфраструктура на община Кърджали ще бъдат ремонтирани за първия учебен ден. Това са 12-те детски градини – „Райна княгиня”, „Баба тонка”, „Здравец”, „Орфей”, „Щастие”, „Ян Бибиян”, „Детелина”, „Вяра, надежда и любов”, „Чайка”, „Максим Горки” и детските градини в селата Широко поле и Стремци, както и средните училища „Климент Охридски” и „Владимир Димитров Майстора”. Ще бъде ремонтиран и Общинския детски комплекс.
Общата стойност на ремонтите, заложена в общинския бюджет за 2017 година, е близо 600 000 лв. с ДДС, а договорите с фирмите, които ще извършват ремонтите, са сключени след проведена през юни процедура за обществена поръчка за избор на изпълнител, каза началникът на отдел „Инвестиционен контрол и строителство” в общинската администрация Нурай Вели.
По думите му вече вървят ремонтите в 10 от обектите в образователната инфраструктура на община Кърджали, като разчетите са те да приключат до края на август. Нурай Вели и уточни че в останалите 4 детски градини и ОДК ремонтът ще приключи до началото на учебната година – 15 септември.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ