Зелена класна стая бе открита днес в ОУ „Н.Й.Вапцаров” в село Рани лист

06.10.2017

750 Преглеждания

0 Коментар

Зелена класна стая бе открита днес в ОУ „Н.Й.Вапцаров” в село Рани лист

Днес в ОУ „Н.Й.Вапцаров” в село Рани лист бе открита Зелена класна стая, създададена по проект финансиран от програма на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОС/ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда 2017” и обявеният от МОСВ и ПУДОС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”.
По време на церемонията лентата на зелената класна стая – двора на училището, прерязаха заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, началника на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев, областният управител Никола Чанев и заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя поздрави екипа на учебното заведение от името на кмета инж. Хасан Азис и адмирира идеята за учене сред природата. По думите й новата класна стая ще стане любимо място както на учениците и техните преподаватели, така и на родителите.
Освен Зелената класна стая, в рамките на проекта е изградена и ботаническа градина. Поддържането им ще бъде осъществено от учениците, родителите, и целия персонал училището. Местоположението им дава възможност за развитие и обогатяването им в бъдеще, като се превърнат в място за провеждане на екологични мероприятия, приобщавайки децата и обществеността към опазване на природата. Това ще утвърди създадените екологични навици и ще възпита учениците в любов към родния край.
Проекта участва в надпреварата с още 524 проекта на училища и ОДК от страната и бе сред 122-та класирани, като финансирането е до 5 хиляди лева.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ