Инж. Азис и неговият екип посрещнаха кмета на Община Силиври, Република Турция Йозджан Ъшъклар и водената от него делегация

14.05.2018

365 Преглеждания

0 Коментар

Инж. Азис и неговият екип посрещнаха кмета на Община Силиври, Република Турция Йозджан Ъшъклар и водената от него делегация

Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора ще бъде подписан договор за сътрудничество между Община Силиври, Република Турция и Община Кърджали, Република България. Това е деветия договор за побратимяване на община Кърджали след договорите за сътрудничество с  Град Елхарт, щат Индиана, САЩ; гръцките общини Комотини, Филипи,  Суфли, турските Текирдаа, Гаази Осман Паша и Одрин, и руската община Владимир.

По този повод тази сутрин кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно със своя екип, посрещна водената от Йозджан Ъшъклар кмет на община Силиври, РТурция седемдесет членна делегация  в сградата на общинска администрация. В нея са включени зам.-кметове, експерти от турската община, общински съветници, кметове на населени места и представители на бизнеса от община Силиври.

Още в фоайето на общинска администрация Кърджали инж. Хасан Азис представи един от най-мащабните проекти  свързан с изграждането на парк „Арпезос –Север”. По –късно членовете на делегацията имаха възможност да видят града от последния етаж на общинска администрация и чрез разказа на градоначалника да се запознаят с част от забележителностите на Кърджали.

След това гостите  посетиха Регионалния исторически музей и се запознаха с богатото  историческо наследство на Източните Родопи. Следва и обиколка из някои по-важни инфраструктурни обекти изградени на територията на областния град.

В 16 часа в Бизнес инкубатора предстои официалното подписване на договора  за сътрудничество в областта на културата, туризма, икономиката между община Кърджали и община Силиври. За побратимяването има гласувани решения от общинските съвети в Силиври /на 5 февруари 2018г./ и в Кърджали /на 21 март 2018г./.

Покани да присъстват на церемонията по подписване на Договора са отправени до 5-мата народни представители от Кърджалийско.

След полагането на подписи под документа двамата кметове ще засадят дръвче пред сградата на община Кърджали в знак на приятелството и подписването на договора за побратимяване.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ