Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

16.04.2018

536 Преглеждания

0 Коментар

Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали. Вели Шакир, координатор на проекта и директор на новия завод запозна кмета с хода на строителните дейности.Новият завод за токозахранващи системи е изграден до фаза Конструкция на сградата с фасади и покрив.Изградени са външни подземни съоръжения, Ви К и вътрешни електро трасета.Предстоят дейности по вътрешни довършителни работи по инсталации и вертикална планировка, пътища и озеленяване.Застроената площ ще е близо 8000 кв.м.

Договореният със строителната фирма „Бараж груп“ срок за изграждане на завода е септември 2018г.След приключване на строителните работи ще стартира процедурата по въвеждане в експлоатация. Инж.Азис изрази задоволство от темповете на строителството и обеща съдействие от местната власт за успешно реализиране на инвестицията.

Първата копка на новия завод фирма „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД беше направена на 27 септември 2017г.Инвестицията е на стойност 32 милиона лева.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ