Инж. Хасан Азис разказа пред младши посланици в СУ „П.Р. Славейков” за реализираните европроекти от 2003 година досега

22.02.2018

1.101 Преглеждания

0 Коментар

Инж. Хасан Азис разказа пред младши посланици в СУ „П.Р. Славейков” за реализираните европроекти от 2003 година досега

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, се срещна с учениците от Клуба на младшите посланици към СУ „П.Р.Славейков“. Срещата е част от програмата за училищата- посланици на Европейския парламент. Най-голямото училище в Източните Родопи е единственото в Кърджалийска област, което участва в нея.
На входа на училището кметът бе посрещнат от ръководителят на Клуба на младшите посланици Димитър Димов и директорът на учебното заведение Милко Багдасаров. Веднага след това в Европейския коридор Димов разказа за целите, които си поставят младшите посланици. Идеята на програмата е не само да мотивираме младите хора да гласуват, а да знаят защо го правят. Във връзка с това имаме шанса да покажем своето творческо отношение и креативност и да направим така, че нашето училище да бъде избрано да представлява България в Старсбург.”, каза Димов. Той благодари на кмета инж. Хасан Азис помощта, която той им оказва и насърчителното отношение, което проявява по темата. Оказа се че кметът на Кърджали е първият градоначалник в страната, който гостува на клуб на младшите посланици. Освен благодарност кметът получи грамота „От най-европейското училище за най-европейския кмет”.
Веднага след това в кабинета по история инж. Хасан Азис изнесе презентация на тема „Кърджали- европейското лице на България“ , в която разказа на младшите посланици за реализираните от общината европейски проекти от 2003 година досега. Той подчерта, че Кърджали е сред общините, които се нареждат в първите места по реализирани проекти по европейски програми. От думите на градоначалника стана ясно, че по предприсъединителните програми на ЕС в периода 2003-2007г. Общината има реализирани проекти по всички програми – 11 проекта за близо 14млн.лв. След влизането на България в ЕС в периода 2007-2015г. са реализирани 30 проекта за близо 107 млн.лв. „През 2016г. има стартирали нови проекти. В момента се реализира инвестиционната програма за 21 млн.лв. като 65 на сто от тази сума е за образователна инфраструктура.Сред училищата, които ще се санират и оборудват е и СУ“П.Р.Славейков“. Освен това общината има към момента готови технически проекти за над 150 млн.лв”, каза още кметът инж. Хасан Азис.
По време на презентацията на реализираните от общината проекти той предложи на членовете на Клуба на младшите посланици да направят една обиколка с автобус, който той лично да управлява, из реализираните вече проекти на територията на общината сред които са Пазар на производителите, Парк „Арпезос Север”, Пречиствателната станция, Перперикон и др.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ