Китайска фирма проявява интерес за инвестиция в Кърджали

15.09.2017

532 Преглеждания

0 Коментар

Китайска фирма проявява интерес за инвестиция в Кърджали

Възможностите за инвестиция в Кърджали обсъдиха на среща кметът на общината инж.Хасан Азис, Лимеж Ган, генерален мениджър на китайската компания CYG Electronics CO.Ltd и Джони Лий.
CYG Electronics CO.Ltd е водеща мултинационална компания в Китай, чиято дейност е в сферата на автомобилостроенето, енергетиката и др. Фирмата има представителства на всички континенти и работи за редица световноизвестни компании като General Motors, Ford, Volkswagen и др.
Представителите на китайската компания проведоха работна среща във фирма „Теклас“ в Кърджали, с която имат партньорски взаимоотношения.След това по покана на инж.Азис те гостуваха в общината.Кметът им представи проекта за индустриална зона, изготвена по европейски програма и ги запозна с условията за бизнес и възможностите за инвестиции в Кърджали.
„Най-голямата инвестиция в България в областта на автомобилостроенето – в лицето на фирма „Теклас“, е в Кърджали, до десетина дни в града ще се направи първа копка и на завод, чието производство ще е свързано с електрониката. Ние като община можем да предложим добри условия за инвестиция, ще положим усилия да превърнем Кърджали в център на автомобилостроенето в страната“, посочи инж.Азис.Гостите проявиха интерес към проекта за индустриалната зона и възможностите за осигуряване на терен за изграждане на фабрика.На срещата присъстваха и заместник кметовете на общината Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ