Кметът инж. Изет Шабан се срещна с почетния гражданин на Ардино, журналиста и писател Халид Даалъ

22.10.2022

368 Преглеждания

0 Коментар

Кметът инж. Изет Шабан се срещна с почетния гражданин на Ардино, журналиста и писател Халид Даалъ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан се срещна днес с почетния гражданин на Ардино, журналист-ветеран и писател Халид Даалъ. Той е на посещение в родния си край. Заедно с него бе и дългогодишният му приятел Исмет Алкан от Бурса.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави гостите, като им пожела крепко здраве и дълголетие. От своя страна почетният гражданин Халид Даалъ благодари за топлото посрещане. „Ардино е моят роден край. Хората са топли и гостоприемни. Живея в София, но мислите и чувствата ми винаги са тук. Много съм щастлив, че имах възможността отново да видя родния си край, родната си къща в село Правдолюб и да ходя по пътеките на своето детство. Особено през есента, навсякъде, където погледна – все многоцветна красота. Ардино се е променил коренно. Поздравявам ръководството на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан, за всеотдайната им работа през годините“, сподели Халид Даалъ. Той допълни, че въпреки преклонната си възраст все още има енергия и дух за работа и ще бъде щастлив, ако бъде полезен при редакцията на месечния общински вестник „Ардински глас“.

Халид Алиосман Даалъ е роден на 20 май 1932 година в село Правдолюб. Автор е на книги с разкази, повести, романи и др. Близо половин век от живота си посвещава на активна журналистическа дейност в различни национални медии. Той е вторият Почетен гражданин на Ардино, след академик Сава Гановски.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ