Кметът инж. Хасан Азис и екипът му участваха в пролетното почистване „Кърджали – чист и красив”

14.04.2018

451 Преглеждания

0 Коментар

Кметът инж. Хасан Азис и екипът му участваха в пролетното почистване „Кърджали – чист и красив”

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска, Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю и представители на Общинска администрация участваха в почистването на района на дигата край река Арда до третия етап на парк“Арпезос-Север“ днес.Напълнени бяха десетки чували с отпадъци с интересни „находки“ като буркани от компоти и сладко, памперси, джанти от коли, пластмасови бутилки. Тениските с мотото на кампанията „Кърджали чист и красив 2018” за участниците в почистването бяха осигурени от фирма „Караман”.

Традиционното пролетно почистване, посветено на Деня на Земята–22 април, се проведе за 17 – ти път. Сред фирмите и институциите, включили се в инициативата бяха НОИ, почистили района около сградата, фирма „Караман“ – чисти по пътя към жп гарата, а “Идеал Фешън“ около комплекс„Ида“ и изхода на Кърджали.

В голямата уборка участваха и общинските съветници, които бяха „превзели” парк “Простор“, младежи от ДПС работиха на третия етап на новия парк. „Бяха получени заявки за чували и фиданки от над 20 жилищни блока, повече от 150 граждани заявиха участие в почистването”, съобщиха от отдел „Опазване на околната среда”. Инициативата бе подкрепена също от училищата „Отец Паисий“,“Климент Охридски“, ЕГ“Хр.Ботев“, следващата събота в пролетното почистване ще участват СУ „П.Р.Славейков“, професионалните гимназии, както и граждани.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ