Кметът инж. Хасан Азис оттегли предложението за определяне на заплатите на кметовете

31.03.2020

220 Преглеждания

0 Коментар

Кметът инж. Хасан Азис оттегли предложението за определяне на заплатите на кметовете

На днешното заседание на Общинския съвет кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис оттегли предложението за определяне на основните месечни възнаграждения на кметовете в община Кърджали, според което кметствата са диференцирани в четири групи според броя на населението по постоянен адрес.

За оттеглянето на предложението се изказа председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Гроздан Колев, като мотивите му бяха свързани с извънредното положение в страната и финансовите дефицити, породени от него и заформящата се криза. Той бе подкрепен и от общинския съветник от „Демократична България” Радослав Милев, според когото възнагражденията на кметовете на населени места и на общинските съветници също щели да се увеличат като функция от заплатата на кмета на общината, което не било редно в условията на криза.

Според проекто-решението кметът на общината е с основна месечна заплата 3 300 лева. А кметовете на населени места, които се диференцират според броя на населението по постоянен адрес са съответно 990, 950, 930 и 910 лева.

Общинските съветници решиха тази точка от дневния ред да бъде отложена за следващо заседание на Общинския съвет.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ