Кметът инж. Хасан Азис се качи на багер и направи първа копка на възстановяването на ДГ „Мир”

09.05.2018

339 Преглеждания

0 Коментар

Кметът инж. Хасан Азис се качи на багер и направи първа копка на възстановяването на ДГ „Мир”

Днес бе направена първа копка на възстановяването на ДГ „Мир” в кв. „Студен кладенец”. Възстановяването на детското заведение и превръщането му в модерна детска градина, е част от най-мащабния в сферата на образователната инфраструктура на общината проект през последните 5 десетилетия, който е в размер на близо 14 милиона лева. По него освен детската градина, напълно ще бъдат обновени и оборудвани със съвременна техника училищата „П.Р. Славейков”, „Отец Паисий”, „П.К. Яворов”, Езиковата гимназия „Христо Ботев” и „Св. Св. Кирил и Методий”.

Първата копка направи лично кметът инж. Хасан Азис със специален за целта багер, „паркиран” в двора на детската градина. Това стана в присъствието на заместник-кметовете инж. Катя Митовска – ръководител на проекта, Мюмюн Али, заместник-председателят на Общинския съвет Кадир Мустафов, общински съветници, началника на РУО Гроздан Колев, директори на училища и детски градини, представители на строителите и проектантите, на синдикатите.

Деца от Детска градина „Чайка” в града бяха подготвили специално за повода програма от стихотворения и песнички.

Заместник-кметът инж. Катя Митовска благодари на всички участници в реализирането на проекта за обновяването на Детска градина „Мир” и пожела успех на строителите.

Преди да се качи на багера за първата копка кметът инж. Хасан Азисн поздрави участниците в тържеството и подчерта, че наред с Деня на победата и Деня на Европа, днешния 9 май ще бъде запомнен и с първата копка на ДГ „Мир”. „Пробвахме много варианти, кандидатствахме на много места за финансиране, но така или иначе детската градина е вече част от един мащабен проект, за инвестиция в образователната инфраструктура, финансирана от ЕС. През последните 50 години община Кърджали стартира изпълнението на най-мащабната си инвестиция в образователната инфраструктура. Това означава инвестиции в училищата, в детските градини. Над 65 процента от нашите деца ще имат възможността да бъдат в нови учебни заведения и детски градини, ще разполагат с ново оборудване, условиятаа, в които ще учат и живеят ще бъдат на най-високо европейско ниво, с много високи изисквания, които да удовлетворят както тях, така и техните родители”, каза в словото си кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ