Кметът инспектира ремонтите в 5 училища

10.08.2018

312 Преглеждания

0 Коментар

Кметът инспектира ремонтите в 5 училища

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис заедно със заместник кметовете инж.Катя Митовска и Веселина Тихомирова инспектираха хода на ремонтните дейности в училищата, които се санират по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж”.

Кметът посети СУ“ П.Р.Славейков“, СУ „Отец Паисий”,ОУ „П.К.Яворов” , Езиковата гимназия „Христо Ботев“и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.Срещна се с представители на фирмите изпълнители и директори и заместник директори на учебните заведения. Освен хода на строително-монтажните дейности, беше обсъдено и недопускането нарушаването на хода на учебния процес при продължаване на ремонтите след 15 септември.Очакванията са ръководствата на общинските и държавни училища и контролните органи да подпомогнат процеса с непрекъсването на учебния процес в началото на новата учебна година.

Обновяването на сградите на петте училища в града е на стойност близо 14 млн.лв. Реализирането на проектите по образователната иинфраструктура ще осигури на учениците от Кърджали високи стандарти за тяхното развитие. Това е най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните 50 години.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ