Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици

13.09.2017

583 Преглеждания

0 Коментар

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици за домовете на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Инициативата се провежда по случай Седмицата на пожарната безопасност от РД ПБЗН съвместно със социалните служби.
Г-н Азис и главен инспектор Иван Стефанов, началник на РСПБЗН Кърджали посетиха дома на 64 – годишния Сашо Йосифов, бл. 35 в кв. Възрожденци, където бе монтиран първият датчик.
„ Това е една изключително полезна инициатива на пожарната служба и общината да предотвратим възможни инциденти с огън и риска за живота и здравето на възрастните хора, който са най-уязвими”, коментира кметът инж. Хасан Азис. Устройството беше поставено в стаята, в която прекарва денонощието си възрастния мъж. Той е болен от диабет, с два ампутирани крака и над 20 претърпени операции. Загубил е съпругата си преди 50 дни. Кметът се ангажира да помогне с осигуряване на лекарства на Сашо Йорданов. Датчик бе монтиран и в дома на и 88 – годишната Иванка Каменова от бл. 10. в кв. Възрожденци. ”Вече съм по – спокойна, благодаря за вниманието и на общината, и на пожарникарите”, каза баба Иванка.
„Устройствата реагират на дим и издават алармен сигнал. Поставят се обикновено в кухненското помещение, където са разположени повечето електрически уреди. Заедно с тяхното монтиране предоставяме на хората и листовка с подробна информация как да реагират при критична ситуация”, обясни гл. инспектор Иван Стефанов.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ