КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ СДРУЖЕНИЕТО НА АРДИНЦИ В БУРСА

20.07.2018

300 Преглеждания

0 Коментар

КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ СДРУЖЕНИЕТО НА АРДИНЦИ В БУРСА

Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си делегация от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, начело със зам.-председателите му Олджай Джошкун и Алпер Коч. На срещата присъстваха още членовете на Управителния съвет на Сдружението Юсеин Касапоглу, Ерол Четин, Сейфи Джошкун. Тук беше и Наджи Кале, общински съветник в местния парламент в побратимената община Нилюфер, Бурса.
Гостите от южната ни съседка са на тридневно посещение в Ардино, за да вземат участие в традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар“ край Правдолюб, който ще се проведе в събота. Те бяха приети и от председателя на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям.
Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между общината и Сдружението. Двете страни изразиха увереността си в бъдещото задълбочаване на двустранното сътрудничество.
Гостите от Турция поднесоха поздравите до ръководството на общината от председателя на Сдружението на ардинци в Бурса Айдън Йълмаз и кмета на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей.
Кметът Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям приветстваха земляците си от Бурса с добре дошли в родния си край. Те изказаха голямата си благодарност към ръководството на Сдружението за вниманието, което отделя към проблемите на местните жители.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ