Кърджали с щанд на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ Русе

10.05.2018

255 Преглеждания

0 Коментар

Кърджали с щанд на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ Русе

Министърът на туризма Николина Ангелкова за пореден път застана зад щанда на Община Кърджали по време на откритото днес 14-то издание на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ Русе. Тя не не подмина представителите на община Кърджали от Културен туристически информационен център Кърджали и се обърна към тях с думите: „Както винаги най лъчезарни и усмихнати гордо представяте моя град, най-сърдечно ви поздравявам момчета“.

Николина Ангелкова покани кмета на Русе да разгледа щанда на родния й Кърджали и заяви, че всеки, който го посети има какво да види: „културно-исторически обекти, каменни феномен и красива, недокасната човешка ръка девственна природа“.

Нейната презентация към кмета на Русе и посетителите на изложението предизвика голям интерес и наплив към щанда на Кърджали.

Освен министъра на туризма през целия период на изложението ученици от ПГ по Туризъм-Русе ще презентират щанда на Културно-туристическия информационен център-Кърджали.

Туристическо изложение  „Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите анимации бяха открити днес в Русе от министър Ангелкова. В тазгодишното събитие, което ще продължи до 12 май,  се включват над 250 представители от страната и чужбина.За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция.

Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивалът на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ