Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

06.09.2019

277 Преглеждания

0 Коментар

Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

С поднасяне на венци и цветя Кърджали чества 6 септември. Много жители и гости на града се включиха в общоградското тържество пред Паметника на освободителите в Градската градина по случай 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Сред гостите бяха зам.-кметовете на община Кърджали инж. Катя Митовска, Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова, областният управител Никола Чанев, народният представител Адлен Шефкет, директорът на ОД на МВР Кърджали Атанас Илков, общински съветници. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, депутатите от региона, държавни структури, обществени граждански организации, културни институции и политически партии бяха поднесени много венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата, обединението и независимостта на България.
„ Съединението е велико дело. То е едно от най-забележителните събития в българската история. Българският народ доказва, че може да разчита на собствените си сили.Съединението е естествено продължение на национално-oсвободителното движение през Възраждането. 6 септември ни отпраща към понятия като единство, съгласие и обединение”, каза в словото си зам. – кметът Веселина Тихомирова. Тя подчерта, че за съвременните българи, то е преди всичко един път към преоткриването, към развитието и отстояването на националната ни идентичност.

„Съединението е най-големият ни успех-невиждано единение на цялата нация, с което българите смайват Европа и света. Нека бъдем достойни наследници на героите, извършили този велик акт.Честит празник, да живее България!”, каза още зам.-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова.

Празникът на Съединението в Кърджали продължи с богата музикална програма. Участваха състави при читалище ”Тракия 2009”, Тракийско дружество „Димитър Маджаров” и Градският духов оркестър.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ