Момчетата от ОУ “Д-р Петър Берон” Момчилград спечелиха надпреварата от футболния турнир „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали”

23.04.2018

329 Преглеждания

0 Коментар

Момчетата от ОУ “Д-р Петър Берон” Момчилград спечелиха надпреварата от футболния турнир „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали”

16 тима се включиха във футболната надпревара на детския футболен турнир „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали”. Срещите стартираха в 9,30 в неделя /22 април/ на игрището в парк „Арпезос-Север”, а първи на терена според изтегления жребий излязоха отборите на СУ “Н. Й. Вапцаров”, с. Бенковски срещу СУ “Васил Левски”, Крумовград Срещата се оказа супер резултатна (0:8) за тима на Крумовград и донесе много емоции както на малките футболисти, сред които и представителка на нежния пол, така и на публиката. Последва и втората надпревара на терена между СУ „Йордан Йовков“, Кърджали – СУ „Н.Й.Вапцаров“, Момчилград. Футболните мачове се играха на две игрища, при директни елиминации, а финалът се оказа изключително оспорван.

В крайна сметка момчетата от ОУ “Д- р Петър Берон” Момчилград убедително спечелиха кръга в Кърджали в мъжка битка със СУ “Отец Паисий”. Техният тим ще играе и на финалите във Варна, които ще се проведат от 8 до 10 юни т.г.

Купата за феърплей в Кърджали пък вдигнаха СУ “Васил Левски” Крумовград и разделиха третото място с ОУ “Иван Вазов” с. Чакаларово.

Футболната надпревара от „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали” се проведе за втора поредна година в Кърджали и градът ни отново стана арена на вълнуваща футболна надпревара и оживени игри.

Това е Седмо издание на футболния турнир за ученици на възраст 12-14г., а партньори на инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и община Кърджали.

„Купата на Coca-Cola“ е платформа, която популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен и социален за тях начин.Инициативата се организира в цял свят и се радва на голямо признание сред учениците и учителите.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ