МОМЧИЛГРАД ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ С ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ

24.05.2018

826 Преглеждания

0 Коментар

МОМЧИЛГРАД ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ С ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ

Момчилград отбелязаха 24 май – Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие. Ученици и учители от всички училища в града премихана през централната част на града. Ученици, учители и културни дейци бяха аплодирани от много момчилградчани, застанали от двете страни на главната улица. В шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, служители на общинска администрация и общински съветници.

На лятната сцена в градския парк “Нури Адалъ” ученици се погрижиха с песни и танци за празничното настроение на момчилградчани.

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан поздрави учители, ученици просветни и културни дейци.

“24 май е денят, в който повече от всякога усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Ние се нареждаме сред признатите народи на Европа – със самочувствие, образованост и култура.

Всяка година този празник ни вълнува много. Наричаме го най-светлия, най-обичания, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света”, заяви в поздравителното си слово кметът на Момчилград Сунай Хасан. В края на тържеството той награди абитуриенти-отличници от момчилградските училища.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ