Наградиха победителите от вторият ученически конкурс за превод

24.02.2018

493 Преглеждания

0 Коментар

Наградиха победителите от вторият ученически конкурс за превод

За втора поредна година бяха раздадени наградите на най-добре представилите се в ученическия конкурс за превод от английски език на български, който е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали. Празничната церемония, която се проведе във фоайето на Дома на културата, откри Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“ и организатор на проявите в Месеца на Америка. Тя подчерта, че конкурсът е единствен по рода си за страната и в него тази година са се включили 106 ученика, двойно повече от първата, когато те са били 45.
Приветствие към участници отправи и зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя поздрави младите хора, които са имали смелостта да се включат в конкурса и изрази удовлетвореност, че интересът към проявата расте.
Младите преводачи бяха поздравени и от членовете на журито – Алеко Дянков и Милена Попова, носител на специалната награда за превод „Кръстан Дянков“ на Фондация „Елизабет Костова“ за 2017 г., които пристигнаха в Кърджали за награждаването. Журито и тази година се председателстваше от Анжела Родел, директор на Комисия „Фулбрайт“.
До последно победителите в конкурса не бяха известни, а пликовете с имената им бяха отворени по време на церемонията в петък. Класираните на първите места в трите възрастови групи получиха iPad-и , осигурени от посолството на САЩ.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ