Над 250 участника се включиха в Деня на предизвикателството в Кърджали

14.05.2018

268 Преглеждания

0 Коментар

Над 250 участника се включиха в Деня на предизвикателството в Кърджали

Над 250 участници-ученици, техните родители и граждани се включиха в организираното спортно събитие от община Кърджали на 12 май /събота/. След поредица спортни инициативи посветени на деня на спорта 17 май, тази година община Кърджали се включи за първи път в Националната кампания на Българска асоциация  „Спорт за всички”- Световен ден на предизвикателството – България спортува 2018, която се реализира за 26-ти път.

В истински празник на спорта и двигателната активност се превърна Деня на предизвикателството в Кърджали. Той бе открит от директора на Дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман, която пожела на участниците да не губят интерес към спорта, защото той не е само здраве, но носи и много положителни емоции. За всички своите изпълнения представиха мажоретният състав към СУ „Отец Паисий” Кърджали  и Школата по Източни бойни изкуства към ОДК –Кърджали с ръководител Георги Петков.

На терена в парк „Арпезос-Север” своите футболни умения показаха осем отбора , сформирани с участници от учебни заведения и спортни клубове. Всеки един мач бе с продължителност 20 минути, а участниците показаха истински  хъс в надпреварата.

Шест отбора се включиха в организираното спортно събитие по плажен волейбол, а 5 по тенис на маса.

Много масово бе участието и в организираното бързо ходене, където участниците бяха близо сто. Голяма част от решилите да покажат футболни и волейболни умения се включиха и в спортните занимания на фитнес уредите. Не бяха малко и желаещите да разгреят с аеробика под ръководството на инструктора Антон Димитров.

В края на Деня на предизвикателството всички участници получиха индивидуални награди, а отборите – топки от община Кърджали. В рамките на спортното събитие  бе организирана и томбола, а спечелите получиха тениски, осигурени от организатора на кампанията  Българска асоциация „Спорт за всички”.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.

Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството – България спортува 2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ