Нашите гвардейци и мажоретки заминават на Международен танцов фестивал в Париж

16.07.2018

345 Преглеждания

0 Коментар

Нашите гвардейци и мажоретки заминават на Международен танцов фестивал в Париж

Утре, 17 юли, Първи ученически гвардейски отряд при Езикова гимназия “Христо Ботев” и мажоретният състав при Средно училище “Отец Паисий” в Кърджали, заминават за Париж, където ще участват в 12-то издание на Международния танцов фестивал “Етоал дьо Пари”. Той ще се проведе във френската столица от 19 до 22 юли с участието на състави от Европа и Южна Америка.

Това е поредното международно участие на младите гвардейци и мажоретния състав на международен форум след успешното им представяне в предишни години на няколко престижни фестивала в Италия, Гърция и други европейски държави, откъдето са се завръщали с престижни награди, припомни Димитър Кондиков – ръководител на съставите. По думите му организаторите са селекционирали кърджалийските състави именно на база предишни техни участия в престижни международни форуми.

Днес текат последни репетиции на двата състава, чийто репертоар включва изключително български композиции, изградени на основата на българския фолклор и възрожденските песни. Представяме Кърджали и България на една световна сцена, където ще участват състави от цяла Европа и Южна Америка и затова задачата ни е изключително отговорна, сподели Димитър Кондиков. Той изказа благодарност към ръководството на община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис съдействието при реализирането на това международно участие, осигурявайки транспорта на двата състава.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ