Няма опасност за проваляне на учебната година за училищата в ремонт в Кърджали

05.09.2018

343 Преглеждания

0 Коментар

Няма опасност за проваляне на учебната година за училищата в ремонт в Кърджали

По инициатива на Постоянната комисия по образование и култура в Общински съвет-Кърджали днес заедно с кмета на общината инж.Хасан Азис и председателя на ОбС Раиф Мустафа, се проведе среща с директорите на ЕГ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Отец Паисий“, СУ „П.Славейков“, в които се извършват основни ремонти по ОП“Региони в растеж“. Представители на фирмите-изпълнители на строително-монтажните дейности информираха подробно за хода на ремонтните дейности и отговориха на въпроси.Няма опасност от проваляне на учебния процес в училищата, в които ремонтите няма да приключат до старта на учебната година, стана ясно от изявленията на директорите и представители на Общинска администрация.Осигурена е материална база в Учителския институт, различни училища, професионални гимназии, където временно до приключване на ремонтите ще се провеждат учебните занятия.Остава да се осигурят 7 класни стаи за осмокласниците от езиковата гимназия.Днес кметът инж.Хасан Азис, зам.кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова и директорката на гимназията Йорданка Чавдарова направиха огледи в ОУ“Св.Климент Охридски“, ПГ“Евридика“, СУ“Вл.Димитров-Майстора“, Минно-геоложкия колеж и др. за осигуряване на необходимите учебни помещения.

В понеделник общината ще е готова с конкретна информация за организацията на учебния процес и местата, в които ще се пренасочат учениците, чиито училища ще са в ремонт и на 17 септември.

Инж.Азис каза, че общината ще подпомогне училищата в ремонт като ще поеме разходите, свързани с използването на база в други сгради.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ