ОБНОВИХА БИБЛИОТЕКАТА НА СУ “Н. Й. ВАПЦАРОВ” В МОМЧИЛГРАД

28.10.2022

405 Преглеждания

0 Коментар

ОБНОВИХА БИБЛИОТЕКАТА НА СУ “Н. Й. ВАПЦАРОВ” В МОМЧИЛГРАД

В навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители в момчилградското СУ “Н. Й. Вапцаров” беше открита напълно обновената училищна библиотека, от която ще могат да се възползват близо 500 ученици. Учебното заведение, което тази година отбелязва 70 години от основаването си, разполага с 30 000 тома литература. Сега библиотеката разполага със зала, оборудвана с лаптопи и таблети, където ще се провеждат и учебни занимания и извънкласни дейности.
Ремонтът е извършен със средства от бюджета на училището. На церемонията по откриването присъстваха директорът на училището Валя Чанева, заместник-кметът на Момчилград инж. Алие Ибрахим и Ангелина Костова, началник-отдел “Организационно-методическа дейност и контрол” в РУ – Кърджали.
“Убедена съм, че модернизирането на библиотеката ще я направи по-привлекателна за учениците”, заяви инж. Алие Ибрахим.
Обновената библиотека е поредната нова придобивка за СУ “Никола Й. Вапцаров”, след като Община Момчилград реализира проект за вътрешни ремонти на училищните стаи, коридори, стълбища, санитарни възли, столова, котелно помещение. Проектът включваше още подмяна на вратите и настилките. Предвидено бе и ново обзавеждане за класните стаи, нова спортна площадка и оборудване на кабинет по химия.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ