Обновяват улици и тротоари в Кърджали, ще строят мост свързващ двете части на Парк „Арпезос-Север”

12.07.2018

392 Преглеждания

0 Коментар

Обновяват улици и тротоари в Кърджали, ще строят мост свързващ двете части на Парк „Арпезос-Север”

Обявена е откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и изпълнение на ремонт на тротоари и изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на енергоспестяващо осветление в централната градска част на Кърджали. Тя е на обща стойност 4 600 000 лева и обхваща няколко обекта, съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. В проекта са включени улиците „Екзарх Йосиф”, „Отец Паисий”, част от ул.”Републиканска”, ул. „Ген. Чернозубов” и ул. „Самуил” в централната градска част, както и ул. „Райко Жинзифов” и част от бул.”Христо Данов” в кв. „Възрожденци”.

„Това са улиците, който ще бъдат включени в Градска среда. Ще имаме няколко километра както улична мрежа така и тротоари, които ще бъдат изцяло подменени. Част от Градската среда е и изграждането на пешеходния мост в парк „Арпезос-Север” свързващ първа и втора част. Така че в настоящия момент имаме пет обекта, за които са осигурени средства и тече избора за изпълнението им. Надяваме се до два месеца процедурите да приключат и до края на годината де факто да имаме възможност, ако няма обжалване на процедурите, да работим за обновяването на улиците и тротоарите в Кърджали.”, подчерта кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Проектът ще се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020г., програма съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ