Община Кърджали и Ротари подписват меморандум по идея на инж.Хасан Азис

31.07.2017

519 Преглеждания

0 Коментар

Община Кърджали и Ротари подписват меморандум по идея на инж.Хасан Азис

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с дистрикт гуверньора на Ротари за България Емил Коцев. На срещата присъстваха президента на Ротари-Кърджали Бахар Палова и членове на Борда на клуба. Тема на разговора бяха съвместните прояви и партньорството между клуба и община Кърджали. Дистрикт гуверньорът запозна кмета с приоритетите на Ротари за 2017г. и подчерта, че местният клуб е сред лидерите на дистрикта.
Между община Кърджали и Ротари има дългогодишна традиция на партньорство, реализирани са съвместни инициативи и проекти,каза инж.Азис. Той предложи община Кърджали и Ротари да подписват за всеки нов мандат в клуба меморандум, в който да са записани няколко приоритетни идеи, които да се осъществят съвместно.Това ще ангажира и задължи страните да работят по-активно за реализиране на инициативите в полза на обществото, подчерта кметът.Предстои създаване на работна група, която да формулира темите за меморандума.
Дистрикт гуверньорът на Ротари Емил Коцев прие предложението и каза че подобен документ ще се подпише за първи път и че това ноухау може да се прилага в цялата страна.
По време на срещата бяха коментирани теми, по които може да се работи съвместно – като превенция на детското здравеопазване, недостига на квалифицирана работна ръка и актуализиране на учебните програми в професионалните гимназии,извършване на сондажи за питейна вода в населени места, отдалечени от основния водоизточник яз.“Кърджали“ и др. В лицето на общината имате един постоянен партньор за всички начинания в полза на кърджалийци, посочи инж.Азис.Той подари на госта албум на община Кърджали, показващ развитието на общината през последното столение. Емил Коцев от своя страна подари на кмета флага на Ротари и вратовръзка.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ