Община Кърджали осигури защитни облекла и други предпазни средства на болницата, ЦСМП, ОД на МВР и ОБЧ

01.04.2020

213 Преглеждания

0 Коментар

Община Кърджали осигури защитни облекла и други предпазни средства на болницата, ЦСМП, ОД на МВР и ОБЧ

До днес Общински кризисен щаб Кърджали е предоставил на МБАЛ „Д-р Атанас“ Дафовски“ 20 защитни комплекта за първа линия/за еднократна употреба/, 40 защитни комплекта за втора линия/за многократна употреба/,100 маски за многократна употреба и 10 шлема.Това съобщи секретарят на щаба Димитър Разкалински.

Той уточни, че защитни комплекти община Кърджали е дарила и на ЦСМП и на ОД на МВР Кърджали . Даренията включват 15 гащиризона за многократна употреба за ЦНСП, а за ОД на МВР – 100 комплекта защитно облекло за еднократна употреба, 100 респиратора и 12 шлема.

По решение на общинският кризисен щаб за общинското предприятие „Озеленяване,благоустройство и чистота“, което е натоварено с дезинфекцията на града, са предоставени 30 комплекта еднократно защитно облекло и 30 респиратора.

Защитните средства са осигурени от община Кърджали, а допълнително са заявени чрез РЗИ Кърджали по 12 000 маски и ръкавици и 20 защитни очила, които се очаква да бъдат предоставени от Логистичният център в столицата.

Във връзка със задълженията на кметовете на населени места в общината за дезинфекциране на обществените места в кметствата и стриктен контрол на спазването на разпоредбите за ограничаване на заболяването от коронавирус, са изпратени напомнителни писма. Мерките за ограничаване на заболяването, както и санкциите за тези, които не ги спазват вече са разлепени на сградите на кмествата, както и на хранителни магазини в населените места.

Кметовете имат задължението и ежедневно да подават информация за новокарантинираните лица, както и да следят за спазването на карантината от хора, за които тя е в сила.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ