ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД ОРГАНИЗИРА ПОХОД ДО ВРЪХ СНЕЖАНКА И ВРЪХ ПЕРСЕНК

07.05.2019

346 Преглеждания

0 Коментар

ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД ОРГАНИЗИРА ПОХОД ДО ВРЪХ СНЕЖАНКА И ВРЪХ ПЕРСЕНК

Община Момчилград организира за любителите на туризма двудневен туристически поход до връх Снежанка – 1926 m и връх Малък Персенк – 2074 m в Родопа планина на 1 и 2 юни 2019 г. Спортната проява е традиционна и е включена в спортния календар на общината. Походът е с маршрут гр. Момчилград – гр. Смолян – връх Снежанка – х. Скални мостове – връх Малък Персенк – връх Цирикова църква – гр. Момчилград.

Тръгване с автобус на 1 юни в 6.45 часа от автогара Момчилград до гр. Смолян. От там следва пешеходен преход до смолянските водопади и част от известните смолянски езера, след което се продължава с изкачване на връх Снежанка. Нощувка и вечеря в хижа Скални мостове.

На следващият ден пешеходен преход от х. Скални мостове до връх Малък Персенк за около 1,5 ч. и връщане обратно до х. Скални мостове, след което се продължава с изкачване на връх Цирикова църква – 1761 m за около 1,5 ч.

Връщане обратно до автобуса и отпътуване през гр. Асеновград до гр. Момчилград.

Условията за участие в похода са желаещите да се включат в него да са физически здрави и да бъдат екипирани с подходящи за сезона и планинските условия спортни дрехи и туристически обувки.

За допълнителна информация и записвания за участие до 23 май на тел. 0889993385 – Исмет Ахмед /Специалист „Спорт и младежки дейности“/. Автобусният превоз се осигурява от община Момчилград, съобразно броя на записаните участници в посочения срок.

КОМЕНТАРИ