ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НАСТОЯВАТ АПИ ДА РЕМОНТИРА 2 РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТЯ В МОМЧИЛГРАДСКО

31.05.2018

263 Преглеждания

0 Коментар

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НАСТОЯВАТ АПИ ДА РЕМОНТИРА 2 РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТЯ В МОМЧИЛГРАДСКО

Републиканските пътища Момчилград – Равен – Нановица – Зорница и Момчилград – Подкова да бъдат спешно ремонтирани. За това настоява Общинският съвет в Момчилград в декларация до Агенция пътна инфраструктура. Документът беше гласуван по предложение на кмета на общината Сунай Хасан на последната сесия на местния парламент и беше покрепен от всички общински съветници без представителите на ГЕРБ, които гласуваха “против” или “въздържали се”.

“Пътищата са опасни и движението по тях, може да предизвика тежки произшествия и да бъдат отнети човешки животи, ако не бъдат взети съответните мерки”, се казва в декларацията.

Участъкът от Момчилград до Нановица е с много дупки в асфалтовата настилка, неравности, затлачени канавки, непочистени храсти и дървета, а участъкът от Нановица до Зорница е с малък габарит, водостоци с малки отвори и проводимост, която при проливни дъждове не може да поеме количеството вода. Това води до прекъсване на пътя, а селата остават с дни без връзка със света. В същото състояние е и републиканският път Момчилград – Подкова.

“Настояваме Агенция „Пътна инфраструктура” в най-кратък срок да осигури необходимите средства и да извърши основен ремонт на двата пътя от Републиканската пътна мрежа”, се казва още в декларацията.

Жителите на населените места в района още преди половин година са внесли в Областно пътно управление – Кърджали подписка, в която се настоява за спешен ремонт на двата пътни участъка, но до този момент няма отговор.

“Хората са обезверени и трудно успяваме да овладеем гнева им. В засегнатите села все по-често се говори за протестни действия, включително и за блокади на пътища в района”, твърди кметът на Момчилград Сунай Хасан.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ