ОГНЕБОРЦИ НАПРАВИХА ДЕМОНСТРАЦИОННО ЗАНЯТИЕ В МОМЧИЛГРАД

13.09.2017

578 Преглеждания

0 Коментар

ОГНЕБОРЦИ НАПРАВИХА ДЕМОНСТРАЦИОННО ЗАНЯТИЕ В МОМЧИЛГРАД

Демонстрационно пожаро-тактическо занятие беше проведено пред сградата на общинска администрация в гр. Момчилград. Проявата беше посветена на седмицата на пожарната безопасност и Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ 14–ти септември

Занятието започна с провеждане на учебна евакуация на служителите от общинска администрация гр. Момчилград. След подаден сигнал от системата за пожароизвестяване всички служители се евакуираха в рамките на една минута. След учебната евакуация до сградата на общинска администрация гр. Момчилград беше показана и извършена демонстрация с пожарна техника.

Момчилградчани бяха запознати с пожарен автомобил Ивеко „Еврокарго” и оборудването му, като хидравлични инструменти за извършване на спасителни дейности, електрически генератор, моторни инструменти и др.

Представина беше също и автомеханична стълба Ивеко „FF“ от РСПБЗН Кърджали, която в случай на нужда може да се ползва и от службата в Момчилград. 30-метровата стълба се показва за първи път пред обществеността от града и предизвика най-голям интерес, особено при децата, които присъстваха на демонстрационното занятие.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ