ОРХАН МУРАД ПОТОПИ МОМЧИЛГРАДЧАНИ В СВЕТА НА БАЛАДИТЕ

26.07.2018

311 Преглеждания

0 Коментар

ОРХАН МУРАД ПОТОПИ МОМЧИЛГРАДЧАНИ В СВЕТА НА БАЛАДИТЕ

Със спектакълът на театрално-музикален център – Кърджали “25 години с краля на баладите Орхан Мурад” беше открита официално международната среща на момчилградчани “Момчилград винаги в сърцето ми”. Тя се провежда за 9-и път и ще продължи до края на седмица. За да се включат в срещата в родопското градче се завръщат момчилградчани, живеещи на различни места по цял свят – Европа, Турция, САЩ.
“Какво по-хубаво от това да се срещнеш с близки и далечни роднини, приятели от детството, да споделиш радостите и мъките си. Именно това са хората, с които можеш да го направиш и то точно в Момчилград. Защото Момчилград не е просто родно място, Момчилград е дух, който всеки един от нас носи в себе си”, заяви при откриването на срещата кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
Спектакълът беше игран на лятната сцена в градския парк “Нури Адалъ”. Много настроение предизвика с изпълненията си популярният певец и музикант Орхан Мурад. Той потопи публиката в свят на нежност и любов. Аплодисменти предизвикаха и изпълненията на останалите певци, участващи в спектакъла, както и хореографията, която ги съпътстваше.
Преди началото на спектакъла беше открита изложбата „Властелините на Родопите“ на фондация „По-диви Родопи“. По алеите на парка са разположени ефектни фотоси на дивата природа в едно от последните запазени девствени кътчета на Европа – Източните Родопи, сред които е и община Момчилград.
Тази вечер от 20 часа е поредната културна проява от програмата на международната среща “Момчилград винаги в сърцето ми”. На сцената в градския парк любителите на рока ще могат да се насладят на изпълненията на кърджалийската група “Old School Band“.
В петък най–добрите играчи на тенис на маса ще могат да покажат умения от 09.00 часа в спортна зала СКТМ „Родопи“. В 18.00 часа на стадион „Хасан Семерджи“ публиката ще гледа футбол, игран от ветерани.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ